Llegir té premi!

El Servei de Biblioteques posa en marxa una nova edició del concurs “Llegir té premi”, per a joves de 8 a 16 anys, amb l’objectiu de fomentar la lectura durant les vacances d’estiu. Aquest concurs es duu a terme a través del portal Llegir té premi. Els participants poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.
Els joves podran seleccionar les lectures d'entre més de 500 títols en català, castellà i anglès. Tots els títols seleccionats es troben disponibles en paper a les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya i una selecció d’ells, també, a la biblioteca digital eBiblioCat.

Un cop llegida l’obra seleccionada, els participants hauran de respondre preguntes sobre el títol triat. Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Aquest any s’introdueix la novetat que els participants poden formar equips (clubs de lectura) i optar, a més a més, a un premi a l’equip de lectors amb més lectures realitzades.

Calendari de participació:
Inscripcions: fins al proper 30 de juny
Concurs: de l’1 de juliol al 12 de setembre.

Premis:
Els lectors s’inscriuran en funció de la seva edat en alguna de les següents categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16. Els premis per als guanyadors en ambdues categories són:
- Primer guanyador: iPad d’última generació
- Segon i tercer guanyador: un rellotge intel·ligent (smartwatch)
- Quart i cinquè guanyador: lot de llibres

Els lectors que formin part d’algun equip, (mínim 2 i màxim 10 integrants) tenen la possibilitat d’aconseguir el premi següent al club més lector:
- Lot de llibres a repartir entre els seus integrants
- Medalla individual i certificat acreditatiu