Les biblioteques amb La Marató de TV3

Un any més, les biblioteques se sumen a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició. 


El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

Les biblioteques públiques ofereixen conferènciesdivulgatives, a càrrec de professionals de la salut (metges, infermers/es, biòlegs...) per acostar la ciutadania a la realitat mèdica i humana d'aquesta malaltia. Les conferències estan adreçades al públic en general i són gratuïtes.

Les biblioteques també organitzen vendes solidàries de llibres.

Més informació a la Biblioteca Virtual